Partners

image_pdfimage_print

Partners

Het OSO wil met partners meedenken over: ‘Mijn huis van morgen’, ‘Het Gesprek’, hulpbehoevende senioren, aandacht voor seniorenwoningen, opplussen van woningen, bewustwording via e-mail en nieuwsbrieven, Langer blijven wonen in eigenhuis, OSOwoonMakelaar, vergoedingen vanuit de Wmo, voorlichting aan jonge en oudere senioren, OSOwoonCertificaat. De Commissie OSO-Wonen wil met de partners deze onderwerpen bespreken en delen via de website van mijnhuisvanmorgenoso-wonen.nl

Gemeente Alphen aan den Rijn

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft de taak om haar burgers passend te huisvesten. De OSO-commissie Wonen heeft gesprekken met de gemeente over huisvesting, levensloopbestendige woningen, ‘Aanpassen of verhuizen’ en  ‘Blijvend Thuis’.

 

Participe

Participe is de uitvoerende instantie voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in opdracht van de gemeente Alphen aan den Rijn. Participe is ook aanwezig op het servicepleinParticipe draagt bij aan de Wmo aan ‘Aanpassen of verhuizen’ en  Blijvend Thuis. Bij Participe kunnen senioren terecht voor ‘Het Gesprek’ om aanpassingen in de woning te vragen. De OSO-commissie Wonen kan gevraagd worden om vooraf of tijdens ‘Het Gesprek’ advies te geven.

WoonForte

Blijvend thuis wonen. Voor WoonForte en de OSO-commissie Wonen een belangrijk uitgangspunt.

WoonForte heeft een overeenkomst gesloten met de gemeente Alphen aan den Rijn om levensloopbestendige woningen te bouwen. U kunt uw huis laten aanpassen óf op zoek gaan naar een zelfstandige seniorenwoning. U heeft in Alphen aan den Rijn verschillende mogelijkheden om als senior zelfstandig te blijven wonen.

De website van Woonforte:  www.woonforte.nl

www.hureninhollandrijnland.nl  geldt voor alle woningcorporaties in het werkgebied van Holland Rijnland.

  Zie de website WoonForte >

Voor het huren  van woning dient u ingeschreven te staan in www.hureninhollandrijnland.nl

Gilde

 

Voor het Gilde en OSO Wonen is veiligheid van cruciaal belang.

HaBeKo wonen

HaBeKo is dé woningcorporatie in Hazerswoude-Rijndijk, Hazerswoude-Dorp, Benthuizen en Koudekerk aan den Rijn. Hun ruim 1900 woningen bestaan uit eengezinswoningen, portiekwoningen, galerijwoningen en seniorenwoningen. Daarnaast beheren zij garages en bedrijfsruimten.

doelstelling

Habeko wonen richt zich op betaalbaar wonen met vitale dorpen. Zij bieden duurzame, goed onderhouden woningen aan mensen van alle leeftijden die afhankelijk zijn van ondersteuning op de woningmarkt. Om de krachten van de dorpen te behouden streven zij naar een optimale participatie van bewoners in de dorpse structuren. Zij doen dit met betrokken medewerkers die hun omgeving kennen en luisteren naar de klant. 

Hoe Ze werken

Zij werken samen met een hecht team. Zij vinden persoonlijk contact belangrijk zodat we elkaar kennen, zowel onze huurders, leden als onze belanghouders. Hun dienstverlening is gebaseerd op onze kernwaarden: betrokken, betrouwbaar en flexibel.

Daarnaast zijn zij altijd duidelijk in onze contacten met onze huurders. Hun afspraken zijn helder en hoe zij werken is bekend. Dat zorgt voor een gezonde en betrouwbare relatie.

De website van Habeko Wonen: www.habekowonen.nl

www.hureninhollandrijnland.nl  geldt voor alle woningcorporaties in het werkgebied van Holland Rijnland.

OSO Commissie Wonen

 

Meest recente berichten