Organisatie

image_pdfimage_print

Organisatie

Het OSO komt op voor de belangen van alle ouderen in de Gemeente Alphen aan den Rijn.

Commissies en werkgroepen:

Vanuit het bestuur:

Commissie OSO Wonen

Commissie OSO Zorg en Welzijn

  • werkgroep:
    • OVO

Overige inzet:

 

Als 50-plusser bent u van harte welkom bij een van de ouderenorganisaties. Uw lidmaatschap stellen wij op prijs. De organisaties bieden onder meer volop gelegenheid om in contact te komen met leeftijdgenoten, wat zorgt voor herkenning. We organiseren bijeenkomsten, uitjes etc. De organisaties, ASVA, KBO Alphen en PCOB geven lokaal het blad ‘Seniorennieuws’ uit.

Wie tot de doelgroep (65 plus en recht hebben op Zorgtoeslag) behoort, kan gratis een beroep doen op een HUlp Bij Aangifte voor de inkomstenbelasting, maar ook voor de Huur- of Zorgtoeslag. Ook de Vrijwillige Ouderen Adviseurs staan voor u klaar als u vragen heeft op het gebied van ‘Wonen, Welzijn en Zorg’.

De genoemde organisaties hebben bij veel zorgverzekeraars een kortingsregeling (collectiviteitskorting). Als lid van een ouderenbond kunt u zo een leuk bedrag besparen. De andere voordelen waar u in Alphen aan den Rijn van kunt profiteren, zoals korting op de kosten voor een rijbewijskeuring,  staan in het Seniorennieuws vermeld.

Kortom: het lidmaatschap van een ouderenbond is meer dan aantrekkelijk!

De inspanningen van de commissie OSO-Wonen zijn erop gericht om mensen bewust te maken van het groeiende tekort aan geschikte levensloopbestendige seniorenwoningen. Met veel deskundigheid, energie en ervaring zorgt deze commissie ervoor dat bewustwording van woonwensen en ­‑behoeften bij belanghebbende partijen op de agenda komen. Als gesprekspartner en belangenvertegenwoordiger is OSO-Wonen met het project ‘Mijn huis van morgen’ uitgegroeid tot een gewaardeerd expertisecentrum.

Werkgroep Mijn huis van morgen

De werkgroep Mijn huis van morgen onderhoudt de website in samenwerking met de partners.

Werkgroep Bouwplannen

De werkgroep bouwplannen verzorgt op verzoek of ongevraagd advies over nieuwbouw- en renovatieplannen in Alphen aan den Rijn en is hierover in gesprek met haar partners.

OSO Commissie Wonen

 

Meest recente berichten