Aanpassen of verhuizen

Aanpassen of verhuizen

De woning aanpassen of verhuizen zijn twee uitersten. Eigenlijk willen we geen van twee├źn.

Aanpassen

Het aanpassen van een woning geeft het gevoel dat we zorg nodig hebben. Gelukkig zijn er in Alphen aan den Rijn velen die volledig zelfstandig kunnen blijven wonen zonder dat er ook maar een kleine ingreep nodig is.

De OSO-Commissie Wonen geeft wel steeds aan dat iets gaan mankeren in een klein hoekje zit. Hoe ouder we worden, des te groter wordt de kans dat we toch iets gaan mankeren. Dan kan het nodig zijn om het huis te verbeteren.

Denk er alvast tijdig over na welke mogelijkheden er zijn. Is het niet voor u zelf dan is het misschien voor de buren, kennissen of familieleden.

Welke mogelijkheden zijn er? Blijvend thuis is een nieuwe insteek in het beleid van de gemeente Alphen aan den Rijn. Dit beleid biedt mogelijkheden voor het langer thuis blijven wonen. Daarnaast zijn er Wmo woonvoorzieningen die vooral gelden voor mensen die krap bij kas zitten.

Verhuizen

Bij verhuizen denken we meestalaan het veranderen van baan of het verplaatsen naar een andere woning die wel toegankelijk is of naar een instelling als de zorg niet meer thuis gegeven kan worden.

Bij het verhuizen naar een andere woning is er voor mensen met een krappe beurs een mogelijkheid om een bijdrage te krijgen uit de Wmo woonvoorzieningen.

Huisvesting waarin Wonen en Zorg samengaan is er na het opheffen van de bejaardenhuizen niet meer. Voor wonen en zorg moet je een hoge indicatie hebben. Welke mogelijkheden zijn er allemaal?

Tot slot wijden we een klein stukje aan de toekomst.

OSO Commissie Wonen

#gallery-2 { margin: auto; } #gallery-2 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-2 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-2 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */