Beveiliging

image_pdfimage_print

Beveiliging

Intercom en deurcommunicatie

Vrijwel niets is fijner dan lekker thuiszijn. Maar dan wil je ook dat het veilig is. Een alarm alleen is al bijna niet meer genoeg. Hoe eerder er onraad om het huis wordt gezien, des te eerder kunt u alarm slaan en de hulpdiensten waarschuwen.

Toegang

Natuurlijk staat uw huis altijd open voor gasten. Maar u moet het ze niet te makkelijk maken. U kunt de toegangscontrole net zo maken zoals u zelf wilt. Camerasystemen en een toegang met keycard, pincode of zelfs vingerafdruk zorgen ervoor dat ongenode gasten niet eenvoudig binnenkomen..

Voorbeeld:

U zit zelf lekker de krant te lezen en ziet via tablet of mobiel wie er voor de deur staat. U hoeft dus niet naar het bedieningspaneel om de deur open te doen, maar dat kan natuurlijk wel. Er kan zelfs automatisch een foto worden gemaakt van iedereen die aanbelt.

Alarmering (een voorbeeld)

Mocht er toch een inbreker zijn gang gaan, dan wilt u natuurlijk dat de politie zo snel mogelijk wordt gealarmeerd. U kunt een paniekknop in huis laten installeren. Als u iets hoort, merkt of als er een alarm in huis afgaat, is één druk op de knop voldoende. Al het licht in huis gaat aan, de politie wordt gealarmeerd en de verlichting buiten gaat knipperen om zo de omgeving te waarschuwen en de politie de weg te wijzen.

Overige maatregelen

In huis kunt u tegenwoordig tal van veiligheidsmaatregelen treffen. Alle ramen en deuren kunt u voorzien van een raammelder. Zodra u het huis verlaat, geeft het systeem aan waar er nog een deur of raam openstaat. Ook kunt u rolluiken of jaloezieën automatisch laten zakken en daar een glasbreukmelder bij laten plaatsen. Zo is het huis een stuk minder toegankelijk. En als er glas breekt krijgt u een waarschuwing op uw telefoon, tablet of gaat er een alarm af.

OSO Commissie Wonen

 

Meest recente berichten